Wayfinding

Wayfinding


Elke dag helpen wij duizenden mensen om hun weg te vinden of om de juiste informatie op de juiste plaats te tonen. In een bedrijfsgebouw, een openbare ruimte, een pretpark of een museum.

Meer dan wegwijzers

Als mensen hun weg niet vinden in een ruimte of op een openbare plaats, voelt men zich niet comfortabel en onzeker.

Wallrus beschikt over een ruime ervaring in het uitvoeren van wayfindingstudies in tal van domeinen. Efficiënte bewegwijzering brengt mensen naar een bestemming op een intuïtieve en zintuigelijke manier. Steeds op de meest eenvoudige en creatieve manier zowel in een gebouw als in de open ruimte.

Hierbij moeten factoren van gebruiksgemak, weersinvloeden, vandalisme, duurzaamheid steeds goed overwogen worden. Als partner luisteren we zorgvuldig en vertalen we uw noden in een totaalconcept.
Van behoefteanalyses, inplantingsplannen en conceptcreatie tot de volledige productie en plaatsing.

Wegwijzers en richtingaanwijzers staan steeds centraal maar Wallrus kan deze steeds ondersteunen met overzichtelijke kaarten, plannen, instructieborden, brochures en ook digitale oplossingen zodat alles een uniform geheel vormt.

Hoe gaan wij te werk?

ANALYSE:

Wij analyseren de huidige situatie aan de hand van plaatsbezoeken of de studie van een plan (bij nieuwbouwprojecten). We bestuderen hierbij de verplaatsingsstromen en de informatiebehoeften en brengen deze in kaart.

ONTWERP:

Voor elk project wordt een creatief ontwerp gemaakt. Creativiteit, leesbaarheid, hedendaagse typografie en uniformiteit zijn hierbij uitermate belangrijk. Uniformiteit met de huisstijl en de typologie van het gebouw of de omgeving worden nooit uit het oog verloren.

MATERIAAL:

Voor elk project zoeken we naar het beste materiaal of drager. We vertrekken daarbij niet noodzakelijk van bestaande systemen maar ontwikkelen vaak oplossingen die tegemoet komen aan de specifieke eisen van de omgeving.

UITVOERING & PLAATSING:

Ons team van monteurs zorgt voor een professionele plaatsing met respect voor de omgeving en binnen de afgesproken termijnen.

PROJECTMANAGEMENT:

Omdat Wallrus de meeste projecten van ontwerp tot en met de uitvoering in handen neem, begeleiden onze projectmanagers u doorheen het volledige traject. Daarbij helpen we u bij het bepalen van het budget, het opstellen van een realistische planning, een vlekkeloze uitvoering en plaatsing en oplevering.


This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!